×Uygulama Logosu

Habokado - Akıllı Haber Özeti

Özetleri Okuyun ve Dinleyin

Son Dakika... Fatih Altaylı'ya Yurtdışına Çıkış Yasağı Ve Adli Kontrol Şartı Getirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail 'e Lanet" yürüyüşünün ardından "Kelime-i Tevhid" bayrağı açan İsmail Aydemir'e yumruk atan E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: Milli

05 Ocak 2024 11:36

Alıntıdır : Haber Kaynağı İçin Tıklayınız

Benzer Haberler

Bu habere çok benzer konularda diğer kaynaklardaki haberlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Fatih Altaylı Hakkında Karar Çıktı

Nöbetçi hakimlik, Fatih Altaylı hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 3 gün karakolda imza atma şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verdi. Fatih Altaylı, X sosyal medya hesabından yaptığı, "Eline sağlık" şeklindeki paylaşıma ilişkin verdiği savunmada, olay günü reklam ajansı sahibi bir arkadaşıyla otururken, Ege Akersoy'un, İsmail Aydemir'e yumruk atmasıyla ilgili sosyal medyada bir çok paylaşım yapıldığını, kendisinin de bu paylaşımlardan sonra arkadaşına, "Şimdi bir tweet atacağım. Bakalım kim üstüne atlayacak" dediğini ve "Eline sağlık" şeklindeki paylaşımı yaptığını söyledi. Fatih Altaylı hakkındaki ikinci soruşturma ise YouTube kanalı üzerinden yaptığı programda, "Fatih Altaylı Yorumluyor: 12 Şehit" başlıklı konuşmasında, 24 Aralık 2023'te Ankara'da düzenlenen "İsrail ve PKK'ya lanet" isimli mitinge dair sözleri oldu. Altaylı, bu nedenle miting ile ilgili ne tarz sloganlar atıldığına ve ya pankartlar açıldığına dair bilgisinin olmadığını ifade etti. Konuşmasının ve beyanlarının, mitingi düzenleyen veya katılanlarla alakası olmadığını kaydeden Altaylı, söz konusu konuşmayı, 12 askerin haince şehit edilmesinden sonra üzüntü içerisinde yaptığını ve herhangi bir kişi ya da kurumu kast etmediğini ifade etti. Müvekkillerinin amacının tamamen sosyal deney yapmak olduğunu kaydeden avukatlar Aydınoğlu ile Teker, Altaylı'nın, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasına karşı yaptığı savunmaya da katıldıklarını belirtti. Savcılık da Altaylı hakkında resen soruşturma başlattı.

05 Ocak 2024 17:08

Fatih Altaylı'ya Yurt Dışına Çıkış Yasağı Ve Haftada 3 Gün İmza Şartı: Cumhuriyet İfadelere Ulaştı!

Altaylı'nın avukatları, hakimliğin kararına itiraz edeceklerini belirtti. Nöbetçi hakimlik, Fatih Altaylı hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 3 gün karakolda imza atma şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verdi. Fatih Altaylı, X sosyal medya hesabından yaptığı, "Eline sağlık" şeklindeki paylaşıma ilişkin verdiği savunmada, olay günü reklam ajansı sahibi bir arkadaşıyla otururken, Ege Akersoy'un, İsmail Aydemir'e yumruk atmasıyla ilgili sosyal medyada bir çok paylaşım yapıldığını, kendisinin de bu paylaşımlardan sonra arkadaşına, "Şimdi bir tweet atacağım. Bakalım kim üstüne atlayacak" dediğini ve "Eline sağlık" şeklindeki paylaşımı yaptığını söyledi. Fatih Altaylı hakkındaki ikinci soruşturma ise YouTube kanalı üzerinden yaptığı programda, "Fatih Altaylı Yorumluyor: 12 Şehit" başlıklı konuşmasında, 24 Aralık 2023'te Ankara'da düzenlenen "İsrail ve PKK'ya lanet" isimli mitinge dair sözleri oldu. Konuşmasının ve beyanlarının, mitingi düzenleyen veya katılanlarla alkası olmadığını kaydeden Altaylı, söz konusu konuşmayı, 12 askerin haince şehit edilmesinden sonra üzüntü içerisinde yaptığını ve herhangi bir kişi ya da kurumu kast etmediğini ifade etti. Müvekkillerinin amacının tamamen sosyal deney yapmak olduğunu kaydeden avukatlar Aydınoğlu ile Teker, Altaylı'nın, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasına karşı yaptığı savunmaya da katıldıklarını belirtti.

05 Ocak 2024 14:13

Flaş... Flaş... Fatih Altaylı'ya Yurtdışına Çıkış Yasağı Ve Adli Kontrol Şartı

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul 'daki Filistin yürüyüşünde Tevhid bayrağı açan bir kişiye yumruk atılması sonrası "Eline sağlık" paylaşımı yapmıştı. DHA'nın yanı sıra Anadolu Ajansı (AA) da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından "Tevhid" bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy için "Eline sağlık" yazdığı paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlattığını duyurdu.

05 Ocak 2024 11:40

Fatih Altaylı Savcılıkta İfade Verdi

Soruşturmalar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

05 Ocak 2024 12:13

Fatih Altaylı Savcıya İfade Verdi, Yurt Dışına Çıkış Yasağı Getirildi

Fatih Altaylı, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından hakkında resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla savcılıkta ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

05 Ocak 2024 11:56

Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakılan Fatih Altaylı'nın İfadesi Ortaya Çıktı! Söyledikleri, "Sen Kimi Yiyorsun Koçum" Dedirtti

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan gazeteci Fatih Altaylı'nın Savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Altaylı'nın ifadesinde, "Arkadaşıma'şimdi bir tweet atacağım, bakalım kim üstüne alınacak' diyerek 'eline sağlık' şeklinde tweet attım. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı" dediği öğrenildi. Altaylı'nın ifadesinde, "Ben'eline sağlık' şeklinde sosyal medya üzerinden atmış olduğum tweet olayı ile ilgili şunları söylemek istiyorum. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı.

05 Ocak 2024 15:02

Fatih Altaylı'ya Adli Kontrol Şartı

Hakkındaki soruşturma kapsamında mahkeme, gazeteci Fatih Altaylı'ı yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 Ocak'ta Filistin için düzenlenen miting sırasında elinde 'Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı.

05 Ocak 2024 11:08

Fatih Altaylı Adli Kontrol Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gazeteci Fatih Altaylı'nın bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ve "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı. Yaklaşık 1 saatlik ifadesinin ardından Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

05 Ocak 2024 12:17

Fatih Altaylı'ya Yurtdışına Çıkış Yasağı Getirildi

Gazeteci Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi. Yaklaşık 1 saatlik ifadesinin ardından Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

05 Ocak 2024 11:42

Gazeteci Fatih Altaylı Adli Kontrol Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

Yaklaşık 1 saatlik ifadesinin ardından Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

05 Ocak 2024 12:21

Fatih Altaylı'nın Savcılık İfadesi Ortaya Çıktı

Altaylı'nın ifadesinde, "Arkadaşıma'şimdi bir tweet atacağım, bakalım kim üstüne alınacak' diyerek 'eline sağlık' şeklinde tweet attım. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı" dediği öğrenildi. Altaylı'nın ifadesinde, "Ben'eline sağlık' şeklinde sosyal medya üzerinden atmış olduğum tweet olayı ile ilgili şunları söylemek istiyorum. Olay günü reklam ajansı sahibi arkadaşımla birlikte otururken İstanbul'da meydana gelen olayla ilgili sosyal medyada birçok paylaşım yapılmaya başlandı. Ben de arkadaşıma 'şimdi bir tweet atacağım, bakalım kim üstüne alınacak' diyerek 'eline sağlık' şeklinde tweet attım.Bu twetten sonra mitinge katılan, katılmayan, birçok şahıs tarafından 'AKP köpeği, din düşmanı, siyonist köpeği' tarzında kim, neyi anladıysa o şekilde bana hakaret etmeye başladı. Hakaretlerden de anlaşılacağı üzere tweetim de herhangi bir kişi veya kurum belirtmedim. Bu tweeti atmamdaki amaç tepkileri ölçüp bunun üzerine bir sosyal deney yapmak ve sonrasında yazı yazmaktı. Amacıma ulaşınca da sosyal medyadan kaldırdım. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı. Atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

05 Ocak 2024 14:55

Fatih Altaylı Adli Kontrol Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

Yaklaşık 1 saatlik ifadesinin ardından Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

05 Ocak 2024 11:48

Gazeteci Fatih Altaylı İfadeye Çağrıldı

İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 ocakta Filistin için düzenlenen mitingin ardından elinde hilafet bayrağı taşıdığı iddia edilen İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı.

05 Ocak 2024 13:02

Fatih Altaylı İçin Hesap Zamanı: 'Eline Sağlık' Skandalı İçin İfade Verdi

İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünü sabote etmek isteyen gruplar ahlaksız saldırgana destek çıkarak sosyal medyada kirli bir kampanya başlatmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Altaylı hakkında, "Suçu ve suçluyu övme" suçundan re'sen soruşturma başlatmıştı.

05 Ocak 2024 11:12

Fatih Altaylı'ya Yurt Dışı Yasağı Talebi

AKP'nin Filistin mitingi sonrası yaşanan 'hilafet bayrağı kavgasına' dair paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı için yurt dışı çıkış yasağı talep edildi. Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı savcılıktaki ifadesinin ardından yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

05 Ocak 2024 11:47

Gazeteci Fatih Altaylı Adli Kontrol Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gazeteci Fatih Altaylı'nın bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ve "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.

05 Ocak 2024 11:40

Soruşturma Başlatılmıştı... Fatih Altaylı İfade Vermek İçin Adliyeye Geldi!

Gazeteci Fatih Altaylı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne geldi. Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya destek olmak için adliyeye geldi.

05 Ocak 2024 10:27

Fatih Altaylı Hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağı Ve Adli Kontrol Kararı

Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya destek için adliyede hazır bulundu.

05 Ocak 2024 11:13

Fatih Altaylı İfade Verdi: Savcı Yurt Dışına Çıkış Yasağı Talep Etti

Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya destek için adliyede hazır bulundu.

05 Ocak 2024 11:13

Fatih Altaylı'ya Yurtdışına Çıkış Yasağı Ve Adli Kontrol Şartı Getirildi

Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde Savcılığa verdiği ifadesinin ardından adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

05 Ocak 2024 11:38

Fatih Altaylı'ya Yurt Dışına Çıkış Yasağı Getirildi

Gazeteci Fatih Altaylı, hakkında başlatılan "suçu ve suçluyu övme" ve "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından verdiği savcılık ifadesinin ardından hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, Altaylı hakkında "yurt dışına çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol" kararı verdi.

05 Ocak 2024 12:59

Fatih Altaylı Hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek için İstanbul Adliyesi'ne giden Altaylı'ya yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi. İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 ocakta Filistin için düzenlenen mitingin ardından elinde hilafet bayrağı taşıdığı iddia edilen İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı.

05 Ocak 2024 11:59

Gazeteci Fatih Altaylı Adli Kontrol Kararıyla Serbest

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı, yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartını içeren adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Gazeteci Fatih Altaylı, hakkında başlatılan iki soruşturma çerçevesinde İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde ifade verdi.

05 Ocak 2024 14:06

Fatih Altaylı Savcılıkta İfade Verdi

Fatih Altaylı, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından hakkında resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla savcılıkta ifade verdi.

05 Ocak 2024 11:41

Fatih Altaylı Savcılığa İfade Verdi. Flaş Karar

Gazeteci Fatih Altaylı savcılığa şüpheli olarak ifade verdi. Milli Piyango'da 400 milyon liralık büyük ikramiyenin kime çıktığı açıklandı.

05 Ocak 2024 12:01

Gazeteci Fatih Altaylı'ya Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı, bugün ifade verdikten sonra hakimliğe sevk edildi. Altaylı'nın savcılıktaki ifadesi yaklaşık 1 saat sürdü.

05 Ocak 2024 11:41

Gazeteci Fatih Altaylı Adli Kontrol Kararıyla Serbest Bırakıldı

Altaylı, bugün sabah saatlerinde savcılığa gelerek ifade verdi. Hakimlik Fatih Altaylı'nın yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

05 Ocak 2024 12:47

Fatih Altaylı Hakkında Adli Kontrol Kararı Verildi

Fatih Altaylı hakkında resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "karakola imza atma" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

05 Ocak 2024 15:31

Son Dakika... Gazeteci Fatih Altaylı'ya Yurtdışına Çıkış Yasağı Ve Adli Kontrol Şartı

Sosyal medya hesabından yaptığı 'eline sağlık' paylaşımı sonrası hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı talep edildi. İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 Ocak'ta Filistin için düzenlenen miting sırasında elinde 'Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı.

05 Ocak 2024 11:33

Fatih Altaylı'ya Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılan Fatih Altaylı'ya suçu ve suçluyu övme ile halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama suçlamaları yöneltildi. Soruşturmalar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

05 Ocak 2024 14:32

Fatih Altaylı'ya Adli Kontrol Talebi

İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 Ocak'ta Filistin için düzenlenen miting sırasında elinde 'Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı. İfadesinin ardından savcılık Fatih Altaylı için yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı talep etti.

05 Ocak 2024 11:08

Fatih Altaylı Savcılıkta İfade Verdi

Fatih Altaylı, "suçu ve suçluyu övme" ile "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçlarından hakkında resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla savcılıkta ifade verdi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

05 Ocak 2024 12:03

Fatih Altaylı'nın İfadesi Ortaya Çıktı

Altaylı'nın ifadesinde, "Arkadaşıma'şimdi bir tweet atacağım, bakalım kim üstüne alınacak' diyerek 'eline sağlık' şeklinde tweet attım. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı" dediği öğrenildi. Altaylı'nın ifadesinde, "Ben'eline sağlık' şeklinde sosyal medya üzerinden atmış olduğum tweet olayı ile ilgili şunları söylemek istiyorum. Olay günü reklam ajansı sahibi arkadaşımla birlikte otururken İstanbul'da meydana gelen olayla ilgili sosyal medyada birçok paylaşım yapılmaya başlandı. Ben de arkadaşıma 'şimdi bir tweet atacağım, bakalım kim üstüne alınacak' diyerek 'eline sağlık' şeklinde tweet attım. Bu twetten sonra mitinge katılan, katılmayan, birçok şahıs tarafından 'AKP köpeği, din düşmanı, siyonist köpeği' tarzında kim, neyi anladıysa o şekilde bana hakaret etmeye başladı. Hakaretlerden de anlaşılacağı üzere tweetim de herhangi bir kişi veya kurum belirtmedim. Bu tweeti atmamdaki amaç tepkileri ölçüp bunun üzerine bir sosyal deney yapmak ve sonrasında yazı yazmaktı. Amacıma ulaşınca da sosyal medyadan kaldırdım. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı. Atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

05 Ocak 2024 14:07

Fatih Altaylı'ya Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Gazeteci Fatih Altaylı'ya sosyal medya paylaşımlarından dolayı yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Yaşanan saldırının ardından tepkiler çığ gibi büyürken; Gazeteci Fatih Altaylı da X hesabından 'Eline sağlık' şeklinde paylaşım yapmış ve yaklaşık üç saat sonra paylaşımını silmişti.

05 Ocak 2024 12:06

Gazeteci Fatih Altaylı'ya Adli Kontrol Tedbiri Talebi

Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde savcılığa verdiği ifadesinin ardından, adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

05 Ocak 2024 11:55

Gazeteci Fatih Altaylı Adli Kontrol Kararıyla Serbest Bırakıldı

Altaylı, bugün sabah saatlerinde savcılığa gelerek ifade verdi. Hakimlik Fatih Altaylı'nın yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

05 Ocak 2024 12:17

Gazeteci Fatih Altaylı İçin Adli Kontrol Talebi

Gazeteci Fatih Altaylı hakkında sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Altaylı, yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

05 Ocak 2024 11:41

Skandal Paylaşımları Büyük Tepki Çekmişti: Mahkemeden'fatih Altaylı' Kararı

Fatih Altaylı hakkında 'suçu ve suçluyu övme' ile 'halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama' suçlarından resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında, 'yurt dışına çıkış yasağı' ve 'karakola imza atma' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

05 Ocak 2024 11:41

Skandal Paylaşımları Büyük Tepki Çekmişti: Mahkemeden'fatih Altaylı' Kararı

Fatih Altaylı hakkında 'suçu ve suçluyu övme' ile 'halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama' suçlarından resen başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında, 'yurt dışına çıkış yasağı' ve 'karakola imza atma' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altaylı hakkında, İstanbul'da 1 Ocak'ta düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunan zanlı E.A'ya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı "Eline sağlık" paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

05 Ocak 2024 11:39

Son Dakika! Gazeteci Fatih Altaylı'ya Yurt Dışına Çıkış Yasağı: Mahkemeye Sevk Edildi

Altaylı, yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul'da üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 1 ocakta Filistin için düzenlenen mitingin ardından elinde hilafet bayrağı taşıdığı iddia edilen İsmail Aydemir adlı şahsa yumruk atmıştı.

05 Ocak 2024 11:45

Fatih Altaylı'ya Yurt Dışı Yasağı Ve Adli Kontrol Getirildi

Altaylı, ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Altaylı, bugün sabah saatlerinde savcılığa gelerek ifade verdi.

05 Ocak 2024 13:14

Fatih Altaylı İfade Vermek İçin Adliye'de! Celal Şengör'de Desteğe Geldi!

Fatih Altaylı, sosyal medya platformu X üzerinden 'eline sağlık' paylaşımını neden yaptığını ise şöyle açıkladı: "O an yanımda reklamcı arkadaşım vardı. Dedim ki, 'Bir tweet atacağım. İki taraftan birden küfür yiyeceğim.' Ve attım. Arkadaşım'Kimi kastediyorsun' dedi. 'Kim kimi anlarsa onu. Sen şimdi tartışmaya bak' dedim. Çünkü biliyorum, herkes kendi açısından algı yapacak. Ben test amaçlı attım. 3-4 saat sonra yazdım bunu. Dedim ki 'Bir test yaptım, sonucunu aldık.' Niyetim toplumdaki bölünmeyi görmek ve göstermekti. Bunca yıl suçu ve suçluyu övmemişim şimdi mi öveceğim?" 'FETÖ'CÜLER VE PELİKANCILAR SALDIRIYOR' Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Altaylı, "Yaklaşık 10 gün önce AK Parti içerisinden biri arayıp dedi ki, 'FETÖ'cüler içeride halen varlar ve sana karşı hamle yapacaklar. 'Böyle bir güçleri var mı?' dedim. 'Var, partide yeniden örgütleniyorlar' dedi. Tipik Fetullah işi, çok net. Eski Fetullahçı kardoların işi. Pelikan ve Fetullah el ele. Zaten aralarında çok fark yok. Onların yaptığı iş" diye konuştu. 'KORUMAYLA YAŞIYORUM' "30 senedir korumayla yaşıyorum" diyen Altaylı, "1994'te devlet bana koruma tahsis etti, vefat edinceye kadar yanımda. Türkiye'de gazetecilik bugün zor da dün kolay mıydı?" diye sordu.

05 Ocak 2024 10:53

İletişim Formu

captcha

Kişisel verilerinizi işlemekte ve kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin bilgilere aydınlatma metnini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Değerlendirme için doğrulama kodunu girin.

captcha