×Uygulama Logosu

Habokado - Akıllı Haber Özeti

Özetleri Okuyun ve Dinleyin

Meclis Bebek Ölümleri İçin Devreye Girdi

Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Kaynak: Yeni Akit

23 Ekim 2024 00:10

Alıntıdır : Haber Kaynağı İçin Tıklayınız

Benzer Haberler

Bu habere çok benzer konularda diğer kaynaklardaki haberlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bebek Ölümlerinin Araştırılması İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu

Yenidoğan çetesi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne 27 Mart 2023'te CİMER üzerinden gelen ihbar üzerine ortaya çıkarıldı. İhbar 21 Mayıs 2023'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne iletildi. Fezlekede, açılan soruşturma kapsamında polis ekiplerinin iddialara yönelik projeli çalışma yürüttüğü, çalışmada, Dr. Fırat Sarı ve Dr. İlker Gönen'in 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla müşterek hareket ettikleri, 2 bin 400 suç içerikli olduğu değerlendirilen konuşmalardan, İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince de yapılan denetimler sonucunda 41 şüphelinin suça karıştığının tespit edildiği kaydedildi. Fezlekede, şüpheli Sarı'nın İstanbul'da anlaşmalı olduğu Bağcılar Medilife, Beylikdüzü Medilife, Bağcılar TRG Hospitalist, Avcılar Hospital, Reyap Hastanesi ve Birinci Hastanesinin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin işletmesini alarak, buralara devlet hastanesi veya farklı özel hastanelerden bebek hastaların sevklerini yapıp, sürekli dolu olmasını sağlayarak SGK'den yüksek miktarda ödemelerin alınmasına neden oldukları ifade edildi. SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan Yenidoğan çetesi hakkındaki soruşturmada adı geçen hastanelerden 10'unun ruhsatını iptal edildi. Söz konusu yazı üzerine soruşturmada adı geçen Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar, Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi'nin ruhsatları iptal edildi.

22 Ekim 2024 22:20

Bebek Ölümleri İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu!

İstanbul'da 12 bebeğin ölümüne neden olan Yenidoğan Çetesi skandalı, TBMM'yi harekete geçirdi. Yenidoğan Çetesi skandalı, 27 Mart 2023 tarihinde CİMER üzerinden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar ile gün yüzüne çıktı. Yenidoğan Çetesi skandalında, İstanbul'daki bazı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerinde bebeklerin gereksiz yere tutulduğu ve SGK'dan haksız kazanç elde edildiği ortaya çıktı. Cimer üzerinden yapılan ihbarın 21 Mayıs 2023'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne iletilmesinin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütmeye başladı. Fezlekede, açılan soruşturma kapsamında polis ekiplerinin iddialara yönelik projeli çalışma yürüttüğü, çalışmada, Dr. Fırat Sarı ve Dr. İlker Gönen'in 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla müşterek hareket ettikleri, 2 bin 400 suç içerikli olduğu değerlendirilen konuşmalardan, İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince de yapılan denetimler sonucunda 41 şüphelinin suça karıştığının tespit edildiği kaydedildi. SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan Yenidoğan çetesi hakkındaki soruşturmada adı geçen hastanelerden 10'unun ruhsatını iptal edildi.

22 Ekim 2024 22:48

Tbmm Yenidoğan Çetesi İçin Düğmeye Bastı: Özel Hastaneleri Denetlemek İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu!

Türkiye, CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatıldığı öğrenilen Yenidoğan çetesi ile ilgili ortaya çıkan gerçeklerle sarsıldı. CİMER üzerinden yapılan ihbarın 21 Mayıs 2023'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne iletilmesinin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütmeye başladı. Fezlekede, açılan soruşturma kapsamında polis ekiplerinin iddialara yönelik projeli çalışma yürüttüğü, çalışmada, Dr. Fırat Sarı ve Dr. İlker Gönen'in 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla müşterek hareket ettikleri, 2 bin 400 suç içerikli olduğu değerlendirilen konuşmalardan, İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince de yapılan denetimler sonucunda 41 şüphelinin suça karıştığının tespit edildiği kaydedildi. SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan Yenidoğan çetesi hakkındaki soruşturmada adı geçen hastanelerden 10'unun ruhsatını iptal edildi.

22 Ekim 2024 23:35

'Yenidoğan Çetesi' Önerisi Akp Ve Mhp Oylarıyla Reddetti

TBMM Genel Kurulu'nda, Saadet Partisi'nin yenidoğan skandalı ve yaşanabilecek benzeri olayların önüne geçebilmek, denetim mekanizmalarını güçlendirmek ve sağlık kuruluşlarının uygulamalarını daha sıkı bir şekilde mercek altına almak amacıyla TBMM Başkanlığı'na verdiği genel görüşme önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat da yaşanan dumunu sadece sağlık skandalı olmadığına, hem siyasi hem de ekonomik düzenin çürüdüğüne ve yozlaştığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: Siz artık yönetemiyorsunuz. Balık baştan kokuyor, özel hastane sahibi kişileri Sağlık Bakanı yapan sizlersiniz. *Şimdi, Müezzinoğlu'Haberim yok' diyor. *Sağlık sistemini ticarete dönüştürerek vatandaşlarımızın en temel haklarından biri olan sağlık hizmetlerine erişimi engellediniz. DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi ise iktidar partisinin önergeleri sadece kendi egosunu tatmin etmek için reddettiğini ve eğer bu önergeleri reddetmeseydi 12 bebeğin hayatını kaybetmeyeceğini söyledi. En az 12 masum bebek sadece bir avuç insanın para hırsı uğruna katledildi. *Bu çürümenin sonunda 12 bebek katledildi. *Halkın kürsüsünden, Meclis kürsüsünden söylenen önergeler sadece iktidar kendi egosunu tatmin etmek için reddetmeyip işleme almış olsaydı bugün 12 bebeğin canına kıyılmamış olacaktı. "Şüphesiz ki kamuoyunda 'yeni doğan çetesi' olarak bilinen, adlandırılan soruşturma, savcının tehdit edilmesi olayı, akabinde yaşanan gelişmeler bu konuyu Meclise taşımıştır. Acı olan budur. Bu acı gerçekten sonra şu saptamayı mutlaka yapmalıyız: Görünen sorun çete. Bu çete üç beş kişilik elebaşından oluşuyor. Bu üç beş kişilik elebaşına yaklaşık 50 kişi dâhil oluyor, bir araya geliyorlar, kamu kaynaklarını talan etmeyi amaçlıyorlar; işin sonu cinayet. Peki, denetleyemeyen ya da göstermelik teftişlerle hastaya değil, dosyaya bakan sözde bürokratlar çetenin neresinde? Dosyada bunu gören var mı? Ya da bu çeteye hizmet, yardım, yataklık eden sözde sağlık politikaları ve onun vücut bulmuş isimleri bu dosyada nerede?"

22 Ekim 2024 20:57

'Yenidoğan Çetesi'nin Katlettiği Bebekler İçin Meclis'te Komisyon Kuruldu

Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. 18 aylık çöküş kronolojisi Güncel Öte yandan Sağlık Bakanlığı, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na sürecin tüm aşamalarında her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu bildirdi. Yenidoğan Çetesi: 9 bebek soruşturma sürerken mi öldü...

23 Ekim 2024 01:13

Yenidoğan Skandalı İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu

Bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 22'si tutuklu 47 şüpheliye ilişkin soruşturmada iddianame hazırlandı.

22 Ekim 2024 21:24

Yenidoğan Çetesi Skandalı Sonrası Meclis Harekete Geçti: Özel Hastanelerdeki Bebek Ölümleri Araştırılacak

TBMM'de siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümleri ve "Yenidoğan Çetesi" skandalının tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Yenidoğan Çetesi olayı, bazı özel hastanelerde doğum sonrası yoğun bakım gereksinimi olan bebeklerin, maddi kazanç amacıyla istismar edilmesiyle ilgili bir skandaldır.

22 Ekim 2024 21:56

"Yenidoğan Çetesi'nin Öldürdüğü Bebekler İçin Meclis'te Araştırma Komisyonu Kuruldu

Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle, 'Yenidoğan Çetesi'yle gündeme gelen özel sağlık kuruluşlarında öldürülen bebekler hakkında Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

22 Ekim 2024 21:27

Meclis, Bebek Ölümlerini Araştıracak

TBMM Genel Kurulunda siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Ümmügülşen Öztürk, "Sağlık sistemimizi korumak için bu çürük elmaları tek tek ayıklayacak, bu çetelerin kökünü kazıyacağız. Türk adaleti hak ettikleri en ağır cezayı verecek ve bu karanlık yapılar bir daha asla gün yüzü göremeyecek" dedi.

22 Ekim 2024 23:08

Son Dakika | Yenidoğan Çetesi Olayı Gündem Olmuştu! Meclis Özel Hastanelerdeki Bebek Ölümlerini Araştıracak

TBMM Genel Kurulunda siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Buna göre 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

22 Ekim 2024 21:53

Yenidoğan Çetesi Araştırılacak! Meclis'te Özel Komisyon Kuruldu

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket edilerek bebek acil hastalarının önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine nakledilip ölümlerine sebebiyet verildiği ve haksız kazanç sağlandığı iddiasına ilişkin soruşturma Türkiye'yi sarstı. Buna göre 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

23 Ekim 2024 00:38

Bebek Ölümlerini Araştırmak İçin Tbmm'de Komisyon Kuruldu

Görüşmelerin sonunda komisyon kurulması kabul edildi. Komisyon 3 ay görev yapacak ve gerektiğinde Ankara dışında görev yapabilecek.

22 Ekim 2024 22:17

Son Dakika... Bebek Ölümleri İçin Tbmm'de Komisyon Kuruldu

Görüşmelerin sonunda komisyon kurulması kabul edildi. Komisyon 3 ay görev yapacak ve gerektiğinde Ankara dışında görev yapabilecek.

22 Ekim 2024 21:28

Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu. Bebek Ölümleri Araştırılacak

Komisyon 3 ay görev yapacak ve gerektiğinde Ankara dışında görev yapabilecek.

22 Ekim 2024 22:44

Sağlık Bakanlığından Bebek Ölümlerini Araştıracak Komisyon'a Destek

Sağlık Bakanlığı, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na sürecin tüm aşamalarında her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu bildirdi. Meclis özel hastanelerdeki bebek ölümlerini araştıracak

23 Ekim 2024 01:23

İletişim Formu

captcha

Kişisel verilerinizi işlemekte ve kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin bilgilere aydınlatma metnini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Değerlendirme için doğrulama kodunu girin.

captcha