×Uygulama Logosu

Habokado - Akıllı Haber Özeti

Özetleri Okuyun ve Dinleyin

Mecdel Şems'teki Saldırı İçin Uluslararası Soruşturma Çağrısı

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, İsrail 'in işgali altındaki Dürzi Mecdel Şems kentine yönelik ölümcül saldırının failinin ortaya çıkarılması için uluslararası soruşturma açılması çağrısında bulundu. Lübnan hükümetinin dünyanın neresinde olursa olsun, Gazze Şeridi, Lübnan ve İsrail'de sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı kınadığını hatırlatan Buhabib, sınır hattında 8 Ekim 2023'ten beri yaşanan çatışmalarda Hizbullah'ın sivillere ait yerleri değil sadece askeri hedefleri vurduğunu söyledi. ABD: BU SALDIRI LÜBNAN HİZBULLAHI TARAFINDAN DÜZENLENDİ Beyaz Saray, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Medel Şems beldesinde bir futbol sahasına yönelik roket saldırısının "Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiğini" ve saldırıyı herkesin kınaması gerektiğini belirtti. ÜRDÜN: BÖLGESEL SAVAŞA DÖNÜŞEBİLİR Ürdün, İsrail'in, işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısından Hizbullah Hareketi'ni sorumlu tutması sonrası artan gerilimin kapsamlı bölgesel savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu. MECDEL ŞEMS SALDIRISI İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da yer aldığı 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır 24 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Birgün, Aa

28 Temmuz 2024 22:56

Alıntıdır : Haber Kaynağı İçin Tıklayınız

Benzer Haberler

Bu habere çok benzer konularda diğer kaynaklardaki haberlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Lübnan'dan Mecdel Şems'teki Saldırı İçin Soruşturma Çağrısı

ABD, saldırısının "Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiğini" ve saldırıyı herkesin kınaması gerektiğini belirtti. Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, İsrail'in işgali altındaki Dürzi Mecdel Şems kentine yönelik ölümcül saldırının failinin ortaya çıkarılması için uluslararası soruşturma açılması çağrısında bulundu. Golan'a roketli saldırı! Lübnan hükümetinin dünyanın neresinde olursa olsun, Gazze Şeridi, Lübnan ve İsrail'de sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı kınadığını hatırlatan Buhabib, sınır hattında 8 Ekim 2023'ten beri yaşanan çatışmalarda Hizbullah'ın sivillere ait yerleri değil sadece askeri hedefleri vurduğunu söyledi. İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da yer aldığı 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır 24 kişi yaralanmıştı.

28 Temmuz 2024 22:44

Abd: Saldırı Lübnan Hizbullahı Tarafından Düzenlendi

Beyaz Saray, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Medel Şems beldesinde bir futbol sahasına yönelik roket saldırısının "Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiğini" ve saldırıyı herkesin kınaması gerektiğini belirtti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı yazılı açıklamada, dünkü saldırının failinin Lübnan Hizbullahı olduğunu iddia etti. Mecdel Şems saldırısı İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da yer aldığı 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır 24 kişi yaralanmıştı.

28 Temmuz 2024 22:33

Abd: Saldırı Lübnan Hizbullahı Tarafından Düzenlendi

Beyaz Saray, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Medel Şems beldesinde bir futbol sahasına yönelik roket saldırısının "Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiğini" ve saldırıyı herkesin kınaması gerektiğini belirtti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı yazılı açıklamada, dünkü saldırının failinin Lübnan Hizbullah ı olduğunu iddia etti. Mecdel Şems saldırısı İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da yer aldığı 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır 24 kişi yaralanmıştı.

28 Temmuz 2024 22:39

Abd'den Golan Tepeleri'ndeki Saldırıya İlişkin Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı yazılı açıklamada, dünkü saldırının failinin Lübnan Hizbullahı olduğunu iddia etti. İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da yer aldığı 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır 24 kişi yaralanmıştı.

28 Temmuz 2024 20:58

Abd'den Golan Tepeleri'ndeki Saldırıya İlişkin Açıklama: Lübnan Hizbullahı Tarafından Düzenlendi

Beyaz Saray, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Medel Şems beldesinde bir futbol sahasına yönelik roket saldırısının "Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiğini" ve saldırıyı herkesin kınaması gerektiğini belirtti. İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da yer aldığı 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır 24 kişi yaralanmıştı.

29 Temmuz 2024 08:57

İletişim Formu

captcha

Kişisel verilerinizi işlemekte ve kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin bilgilere aydınlatma metnini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Değerlendirme için doğrulama kodunu girin.

captcha