×Uygulama Logosu

Habokado - Akıllı Haber Özeti

Özetleri Okuyun ve Dinleyin

Kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklandı.

Kaynak: Karar, Karar

25 Ağustos 2023 10:07

Alıntıdır : Haber Kaynağı İçin Tıklayınız

Benzer Haberler

Bu habere çok benzer konularda diğer kaynaklardaki haberlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kpss P3 Puan Türü Bölümleri: Sonuçlar Açıklandı... Kpss P3 Puan Nedir?

Milli İstihbarat Teşkilatı Personeli alımı Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli alımı SPK Uzman Yardımcısı (Mühendis) Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı Adalet Bakanlığı, Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma) Emniyet Genel Müdürlüğü (POMEM) (60 ve üzeri) Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Yardımcılığı (70 ve üzeri) Gümrük Muhafaza Memurluğu Gümrük Muayene Memurluğu Gümrük Memurluğu Taşra ve Merkez Teşkilatı Gümrük Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü Gümrük Bakanlığı Ticaret İl Müdürlüğü Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Orman Genel Müdürlüğü Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Makina Kimya Endüstrisi TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş) Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Gümrük Müsteşarlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı. KPSS P3, Kamu Personel Seçme Sınavı'nın bir bölümüdür. KPSS P3'ye başvurmak için önlisans mezunu olmak yeterlidir. Ancak, KPSS P3 ile tercih yapılacak kadroların özel şartlarını taşımak gerekir. KPSS P3'ye hazırlanmak için öncelikle sınava girecek adayların kendi alanlarına yönelik çalışmalar yapmaları gerekir. Alan bilgisi testi, KPSS P3 puanının %50'sini etkilemektedir.

25 Ağustos 2023 10:35

Kpss Puan Türleri P1, P2, P3 Nedir? | 2023 Kpss P1 P2 P3 Branşları, Alım Yapan Kurumlar Ve Meslekler

KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli alımı SPK Uzman Yardımcısı (Mühendis) Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı Adalet Bakanlığı, Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma) Emniyet Genel Müdürlüğü (POMEM) (60 ve üzeri) Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Yardımcılığı (70 ve üzeri) Gümrük Muhafaza Memurluğu Gümrük Muayene Memurluğu Gümrük Memurluğu Taşra ve Merkez Teşkilatı Gümrük Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü Gümrük Bakanlığı Ticaret İl Müdürlüğü Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Orman Genel Müdürlüğü Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Makina Kimya Endüstrisi TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş) Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Gümrük Müsteşarlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı.

25 Ağustos 2023 10:38

Ösym Kpss Lisans Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı 2023: Bugün Açıklanıyor! Ösym Ais Öabt Genel Kültür Genel Yetenek Kpss Sonuçları Açıklandı Mı?

Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans oturumuna katılım gösteren öğrenciler 23 Temmuz'da Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarına, 29-30 Temmuz tarihlerinde Alan Bilgisi oturumlarına, 6 Ağustos'ta ise ÖABT'ye girmişti. KPSS A Grubu lisans sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Kamuda görev yapmak isteyen adayların 23 Temmuz ile 6 Ağustos arasında girdiği ÖABT, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınav sonuçları ÖSYM tarafından sınav açıklama takvimi kapsamında bugün açıklanıyor. Akabinde ise ÖABT 6 Ağustos tarihinde iki oturumda tamamlandı. Sabah.com.tr'deki habere göre, ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre; Lisans KPSS sınav sonuçları, 25 Ağustos 2023 tarihinde erişime açılacak. Sınav sonuçları açıklanma saati ise bilinmiyor. KPSS P2, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın bir bölümüdür. KPSS P2, Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden oluşur. Bu puan türü, genel idare hizmetleri, yardımcı hizmetler, sağlık hizmetleri ve teknik hizmetler gibi kadrolar için kullanılır. Bu puan türü, öğretmenlik, din hizmetleri, avukatlık, mühendislik gibi kadrolar için kullanılır. Bu puan türü, ekonomist, istatistikçi, sosyolog gibi kadrolar için kullanılır.

25 Ağustos 2023 09:06

Kpss Atanma En Küçük Ve En Büyük Puanlar Ve Meslekler Listesi

KPSS atanma puanları kamu kurum ve kuruluşlarında iş başvurusu yapacakların takibinde. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023-KPSS Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi oturumlarının 29-30 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumunun ise 6 Ağustos'ta yapıldı. KPSS puanı 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puan aralığında olanlar ise çoktan araştırmaya başladı. KPSS lisans oturumlarından 50 ila 60 puan arasında alan adaylar daha çok belediyelerin memur alımları ve jandarma alımlarını tercih ediyor. KPSS önlisans sonuçlarının ardından Polislik KPSS önlisans puanları ile ilgili araştırmalar adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. KPSS taban ve tavan puanları ilgilenilen memurluk türünün en yüksek ve düşük alım yaptığı puandır. 2022 KPSS taban puanları henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. KPSS 2022/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarına ilişkin taban ve tavan puanları ile atama puanları bulunuyor. 31 Temmuz'da yapılan sınavın iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, öğrencilerin mağdur edilmemesi adına bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için KPSS sonucu geçerlilik süresinin bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacağını duyurdu.

25 Ağustos 2023 09:49

Kpss Taban Puanlar 2023 | Kpss A Grubu Atanmak İçin Kaç Puan Gerekir?

KPSS Lisans sınavının gerçekleşmesinin ardından puan hesaplamalarında farklı etkenler söz konusudur. KPSS Lisans sınavında toplam 45 net yapan aday 66,957 puan alırken, 55 net yapan aday 72,596 puan, 65 net yapan aday 77,516 puan, 75 net yapan aday ise 81,716 puan almaktadır. Örneğin; Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı için, KPSS-36, KPSS-21 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak şartı konulmuştur. Ancak 80 ve üzeri puan alanlar bu kadroya başvurabilir. Etki oranı ise %10 ile %60 arasında değişmektedir. Başvurulacak kadro hangi puan türü ile alım yapıyorsa, o puan türünü etkileyen tüm testlerin çözülmesi gerekir. KPSSP47 puanının hesaplanmasında ise % 10 Genel Yetenek, % 10 Genel Kültür, % 10 Yabancı Dil, % 20 Hukuk, % 20 İktisat, %20 Kamu Yönetimi, % 10 Maliye testi etkili olmaktadır.

25 Ağustos 2023 08:10

Kpss Din Hizmetleri Puan Hesaplama: Kpss Dhbt Sınavından Kaç Puan Almak Gerekir?

2022 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı, ÖSYM tarafından 27 Aralık 2022 Pazar günü yapıldı. KPSS DHBT puanı KPSSP122 ortaöğretim, KPSSP123 ön lisans ve KPSSP124 lisans türünde olmak üzere üç farklı puan türünde hesaplanmaktadır. 2022 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT-1 (20 soru) ve DHBT-2 (20 soru) sorulmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır. Her bir test bölümünde yapılan olduğunuz net sayısı, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla hesaplanmaktadır. Sınav 60 dakika sürecektir. DHBT'ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluşacaktır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacaktır.

25 Ağustos 2023 09:52

2023-kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sonuçları Açıklandı

29 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) İktisat Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 34 numaralı sorunun 'E' olarak verilen cevabının 'D' olarak değiştirilmesine; 06 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Beden Eğitimi Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 72 numaralı sorunun 'E' olarak verilen cevabının 'B' olarak değiştirilmesine, Biyoloji Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 14 numaralı sorunun 'E' olarak verilen cevabının 'A' olarak değiştirilmesine, Türk Dili ve Edebiyatı Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7 numaralı sorunun iptal edilmesine karar verilerek değerlendirme süreci tamamlandı.

25 Ağustos 2023 10:13

Kpss Sonuçları 2023: Kpss Sonuçları Bugün Açıklandı Mı? 2023 Kpss Lisans, Genel Kültür, Alan Bilgisi, Öabt Sonuçları! Ösym Sonuc.osym.gov.tr

KPSS sonuçları için beklenen gün geldi. ÖSYM tarafından paylaşılan takvime göre 2023 KPSS Lisans, Genel Kültür, Alan Bilgisi, ÖABT sonuçları 25 Ağustos 2023 Cuma günü açıklanacaktı. Adaylar 23 Temmuz'da Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri, 29 Temmuz'da Alan Bilgisi 1, 30 Temmuz'da Alan Bilgisi 2, 6 Ağustos'ta ise ÖABT oturumlarına katılmıştı.

25 Ağustos 2023 10:40

Kpss Sonuçları Açıklandı! Kpss 2023 Sonuçları Nasıl Öğrenilir? Kpss Öabt Sonuç Sorgulama...

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 23 Temmuz Pazar günü gerçekleşti. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 23 Temmuz'da, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 1.Gün 29 Temmuz'da, 2. gün 30 Temmuz'da uygulandı. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 6 Ağustos'ta uygulandı.

25 Ağustos 2023 10:10

Kpss Lisans Sonuçları Bugün Açıklanacak! Ösym Ais Kpss Sonuç Ekranı

Kamu Personeli Seçme Sınavı dahilinde 23 Temmuz'da Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarına, 29-30 Temmuz tarihlerinde Alan Bilgisi oturumlarına, 6 Ağustos'ta ise ÖABT sınavları yapılmıştı. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

25 Ağustos 2023 08:42

Kpss 60,61,62,63,64,65 Puan İle Nereye Gidilir, Memur Olunur Mu? Ösym Kpss 20232 Taban Puan Bilgileri

KPSS 60,61,62,63,64,65 puanla nereye gidebilirim sorusu, ÖSYM'nin yaptığı sınav sonuç açıklamalarının ardından pek çok kişinin gündemindeki konu olmaya başladı. Devlet memuru olabilmek için ÖSYM'nin hazırladığı KPSS sınavına giriş yapan pek çok kişi, almış oldukları KPSS 60,61,62,63,64,65 puanla nereye gidebilirim sorusuna yanıt arıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal, engelli ve eski hükümlü işçi ihtiyaçları "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ve "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde KPSS sonuçlarına göre Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından karşılanacaktır.

25 Ağustos 2023 08:19

Polislik Kpss Puan Türü Hangisi? | 2023 Polislik Kpss Taban Puanı Kaç? Polis Olmak İçin Kpss Hangi Puan Türü Hesaplanır?

Polislik için KPSS lisans sınavında P3 türünden başvuru yapılmaktadır. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır. Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir. PMYO, Polis Meslek Yüksek Okulu ise lise ve dengi okullardan mezun olan ve başvuruda bulunarak kurum bünyesinde eğitim görmeye başlayan 18-26 yaş arasındaki öğrencilere 2 yıl eğitim verilmektedir. Son olarak ise POMEM, Polis Meslek Eğitim Merkezleri, ön lisans ve lisans mezunlarına en az 4 ay olacak şekilde eğitim vermek suretiyle polis memuru yetiştirmekte olup yukarıda da bahsettiğimiz üzere KPSS'de belirtilen puan üzerinden alım yapmaktadır.

25 Ağustos 2023 10:52

Kpss 2023 Tercihleri Ne Zaman? Kpss Tercihleri Nasıl Yapılıyor? 2023 Kpss Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı, Ne Zaman Yayınlanır?

KPSS 2023 tercihleri için heyecan dorukta. ÖSYM'nin KPSS 2023 sonuçlarını açıklamasının ardından gözler KPSS tercih kılavuzuna çevrildi. 792 bin 229 adayın katıldığı ve bin 19 engelli vatandaşın uygun koşullar altında girdiği KPSS 2023 sınav maratonu tamamlandı. KPSS tercihleri, ÖSYM'nin paylaşacağı tercih kılavuzu aracılığıyla gerçekleştirilecek. Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda 120, Eğitim Bilimleri oturumunda 80, Alan Bilgisi oturumlarında 360 ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testleri'nde 1350 olmak üzere toplamda 2023 KPSS'de 1910 soru sorulduğunu aktardı. Bu pozisyonlar için KPSS sonuçlarını kullanarak kamu kurumlarına başvuran adaylar, ilanlarda belirtilen özel şartları taşımalı. KPSS tercih kılavuzunda, adayların seçebilecekleri pozisyonlar, bu pozisyonların kontenjanları ve branş dağılımı bilgileri yer alacak.

25 Ağustos 2023 13:10

Kpss Branş Sıralaması Ne Zaman Açıklanacak? 2023 Kpss Lisans Branş Sıralaması

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2023 KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023- KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme sürecinin tamamlandığı belirtildi. Branş sıralamasının kısa bir zaman içinde ÖSYM tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

25 Ağustos 2023 11:44

Kpss Puan Türleri Ve Meslekler 2023! Kpss P1-p2-p3 Nedir?

ÖSYM kapsamında yapılan KPSS sınav sonuçlarına göre tercih yapacak adaylar tarafından dönem dönem KPSS puan türleri araştırılıyor. KPSS puan türleri içerisinde yer alan KPSS P1, KPSS P2 ve KPSS P3 puan türü, belirli alanlarda tercih yapacak olan adaylar için önem arz ediyor. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. KPSS B grubu sınavı 2 yılda bir uygulanır. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifre değiştirme ve yenileme 2023!

25 Ağustos 2023 10:11

Kpss Tercihleri Ne Zaman Başlayacak? Ösym Kpss Tercih Kılavuzu Bekleniyor

Aldıkları puanlar bazında tercih yapmak isteyen adaylar, KPSS 2023 tercihlerine odaklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023- KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı. Şimdi tüm gözler KPSS tercih süreçleri ve personel alım tercih kılavuzlarında.

25 Ağustos 2023 10:58

Kpss A Grubu Meslekleri | Kpss 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 Puanla Nereye, Hangi Kurumlara Girilir?

Örnek olarak; uzman doktor, uzman çavuş ve uzman memur gibi meslekler A grubu meslekleri arasında yer almamaktadır. KPSS A grubu atamaları iki şekilde yapılmaktadır. Örneğin; KPSSP1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi % 70, Genel Kültür testi ise % 30 oranında etkilidir. KPSSP47 puanının hesaplanmasında ise % 10 Genel Yetenek, % 10 Genel Kültür, % 10 Yabancı Dil, % 20 Hukuk, % 20 İktisat, %20 Kamu Yönetimi, % 10 Maliye testi etkili olmaktadır.

25 Ağustos 2023 08:23

Kpss Polislik Puanı 2023: Polislik Kpss Puanı Kaç, Hangi Puan Türünden Alım Yapılıyor?

KPSS polislik puanları, KPSS Lisans 2023 sonuçlarının erişime açılmasıyla adaylar tarafından merak ediliyor. Polislik puanları, KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak. ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8'inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80'ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

25 Ağustos 2023 11:28

Kpss P1, P2, P3 Puan Türleri Ne Anlama Gelir? 2022 Kpss P1, P2 Ve P3 Nedir, Nasıl Hesaplanır?

KPSS P1, P2, P3 puan türleri, 2021 KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından pek çok kişi tarafından merak ediliyor. KPSS P1; Genel Yetenek-Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında %60 Genel Yetenek, %40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. Tek yıllarda yapılan KPSS Lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

25 Ağustos 2023 10:23

Kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı.

25 Ağustos 2023 10:39

Meb Yeni Öğretmen Ataması Ne Zaman? 2023 Öğretmenlik Tercihleri Ne Zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları "www.osym.gov.tr" adresinden açıklandı. 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı.

25 Ağustos 2023 12:21

Kpss Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı.

25 Ağustos 2023 11:00

Kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı.

25 Ağustos 2023 10:37

Son Dakika! 2023-kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı.

25 Ağustos 2023 10:11

Kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı.

25 Ağustos 2023 10:06

Kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme süreci tamamlandı.

25 Ağustos 2023 14:50

Kpss Sonuçları: 2023 Kpss Lisans Sonuçları Açıklandı... İşte Ösym Kpss Sonuç Sorgulama Ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruda, geçtimiz günlerde uygulanan 2023- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/ Eğitim Bilimleri), 2023-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. 2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.

25 Ağustos 2023 10:06

Son Dakika: Kpss Sonuçları Açıklandı! 2023 Ösym Kpss Sonuç Sorgulama Ekranı...

Kamu Personeli Seçme Sınavı dahilinde 23 Temmuz'da Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları, 29-30 Temmuz tarihlerinde Alan Bilgisi oturumları, 6 Ağustos'ta ise ÖABT sınavları gerçekleştirilmişti. 2023 KPSS sonuçları açıklandı. Akabinde ise ÖABT 6 Ağustos tarihinde iki oturumda tamamlandı. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

25 Ağustos 2023 10:30

Kpss Sonucu Sorgulama Ekranı (Sonuc.osym.gov.tr): Kpss Lisans Sonuçları 2023 Açıklandı!

2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak. ÖSYM tarafından KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklandı. 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) Sonuçları Açıklandı https://t.co/WBNSZxfmBa pic. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifre değiştirme ve yenileme 2023!

25 Ağustos 2023 10:20

Kpss Polislik Puanı 2023: Polislik Başvuru Ne Zaman, Şartları Nelerdir?

KPSS polislik puanı 2023, lisans sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra gündemdeki yerini koruyor. Başvuru tarihleri ve şartları araştırılırken, "EGM, PA POMEM 2023 polis olmak için kaç puan gerekir, KPSS ön lisans lisans polis barak puanı kaç" gibi konular gündemde! Adaylar, "2023 polis olmak için kaç puan gerekir, KPSS lisans polislik puanları kaç" gibi soruları gündemde tutuyor. ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2022-KPSS Lisans sonuçlarının 25 Ağustos'ta açıklandığını duyurdu. KPSS P3'ye başvurmak için, lisans mezunu olmak veya sınavın yapıldığı yılın sonunda mezun olabilecek durumda olmak gerekmektedir.

25 Ağustos 2023 11:36

2023-kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

ÖSYM Başkanı Ersoy, "Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda 120 soru, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru, Alan Bilgisi oturumlarında 360 soru, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testlerinde bin 350 soru olmak üzere 2023-KPSS'de toplam bin 910 soru kullanıldı." dedi.

25 Ağustos 2023 10:05

Kpss Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruda, geçtiğimiz günlerde uygulanan 2023-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri), 2023-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

25 Ağustos 2023 10:12

Kpss Sonuçları T.c Kimlik No İle Sorgulama 2023! Kpss Sonucuna Nasıl Bakılır? Ösym Sonuç E-devlet: Sonuc.osym.gov.tr, Turkiye.gov.tr!

KPSS sonuçları hakkında aramalar sabah saatlerinden itibaren hız kazandı. ÖSYM'nin sınav takvimine göre KPSS sonuçları için geri sayım başladı. 2023 Yılının KPSS oturumları sonrasında sonuç heyecanı başladı. KPSS sonuçları 25 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda ve ilgili yabancı dilde alınanYDS/e-YDS sonucu (2023 yılında 2023-YDS/1 ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2023 e-YDS sonucu) kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacakadayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır. Tablo-2'de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Adayların ASP'leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır.

25 Ağustos 2023 07:28

Ösym Kpss Lisans Sınav Sonuçlarını Açıkladı!

ÖSYM KPSS lisans sınav sonuçlarını açıkladı. KPSS sınavına giren adaylar ÖSYM tarafından KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından Öğretmenlik KPSS puan türünü araştırmaya başladı. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

25 Ağustos 2023 13:30

İnfaz Ve Koruma Memuru Kpss Puanları Kaç?

İnfaz ve koruma memuru alımı ve puanları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2023 KPSS sonuçlarının açıklanıyor olması ile birlikte araştırılan konular arasında yerini aldı. İnfaz koruma memuru alımları ÖSYM tarafından açıklanan başvuru kılavuzunda yer alan kriterler doğrultusunda yapılmakta. İnfaz koruma memuru KPSS puanları, Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. İnfaz koruma memuru KPSS puanı, ortaöğretim sınavına giriş yapan ve belirli bir puan elde eden pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. KPSS puanını barem alarak atama sürecini gerçekleştiren Adalet Bakanlığı, İnfaz Koruma Memuru olarak da bilinen gardiyan atamalarını KPSS ile gerçekleştiriyor. KPSS infaz koruma memuru başvurusu KPSS puanı ile gerçekleştiriliyor.

25 Ağustos 2023 09:37

Kpss P1-p2-p3 Nedir, Ne Demek? Kpss Puan Türleri Ne İşe Yarar?

KPSS puan türleri içerisinde yer alan KPSS P1, KPSS P2 ve KPSS P3 puan türü, belirli alanlarda tercih yapacak olan adaylar için önem arz ediyor. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır.

25 Ağustos 2023 08:11

Kpss 50 Puanla Nereye Atanılır?

2023 KPSS lisans tercihleri için hazırlık yapan adaylar aldıkları puana göre atama tercihi yapacak. KPSS 2023 lisans sonuçları açıklandı. Adaylar, lisans sınavı kapsamında gerçekleşen Genel Yetenek Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT gibi oturumlardan aldıkları puanlar ile KPSS 50 puanla nereye girilir, sorusuna yanıt arıyor. KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir.

25 Ağustos 2023 11:15

Kpss Sonuçları Açıklandı

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Lisans mezunlarında öğretmen adayları ve alan mezunları (kamu yönetimi, işletme, maliye..) için her sene sınav yapılır. Alan mezunları genel kültür, genel yetenek ve alan sınavlarına girerler.

25 Ağustos 2023 10:08

Aöf Üç Ders Sınavı Yapılacak Mı? Tek Ders Ve Mezuniyet İçin Sınav Var Mı? 2023 Sınav Takvimi Detayları

Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri 19 Ağustos'ta düzenlenen yaz okulu sınavlarına katıldı. Anadolu Üniversitesi sınav yönetmeliğine göre AÖF'te telafi ve bütünleme sınavı bulunmuyor. Dönem içerisinde FF, DC,DD gibi başarısız notu bulunan öğrenciler ise yaz okulu sınavlarına katılabiliyor. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.

25 Ağustos 2023 13:09

Kpss A Grubu Branş Bazında Sıralama 2023 | Ösym Kpss A Grubu, Lisans, Alan Bilgisi, Öabt Branş Sıralaması

Binlerce adayın birbiriyle yarıştığı sınavda devlet kadrosuna girmek isteyenlerin arama motorlarında araştırdığı 'KPSS A Grubu branş bazında sıralama 2023, ÖSYM KPSS A Grubu, Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT branş sıralaması' konularını haberimizde derledik. 2023 Kamu Personel Seçme Sınavına (2023-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları henüz belli oldmadı. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir.

25 Ağustos 2023 10:18

Kpss Öabt 55, 60, 61,62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70,75,80 Puan İle Nereye Girebilirim? 2023 Ösym Kpss Öabt Taban- Tavan Puanları, Puan Türü, Meslekler!

Sözleşmeli öğretmenlik için puan sınırı 60 olarak belirlendi. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır. Aranan şartlar arasında KPSS puanın 65 olma şartı eklendi.

25 Ağustos 2023 10:39

Aöl Sınav Sonuçları Meb.gov.tr Sorgulama Ekranı | 2023 Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı Mı, Aöl Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

AÖL 3. dönem online sınav sonuçları, sınavların üzerinden iki haftalık zaman geçmesi sebebiyle merak ediliyor. Sınav sonuçlarına göre 2022-2023 eğitim öğretim yılında AÖL ders geçme notu alt sınırı 45 olacak. AÖL online sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. AÖL sınav sonuçları ekranı Açık Öğretim Kurumları AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden ilan ediliyor. Ancak bundan önceki dönemlerdegenellikle çevrimiçi sınav değerlendirmeleri en geç 20 gün içerisinde erişime açıldı. AÖL 3. dönem sınav sonuçlarının Temmuz ayı sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

25 Ağustos 2023 11:07

Kpss 66,67,68,69,70 Puanla Memur Olunur Mu, Nereye Gidilir? Kpss 2022 Atama Taban Puanları Bilgisi..

KPSS 66,67,68,69,70 puanla nereye gidebilirim sorusu, ÖSYM'nin yaptığı sınav sonuç açıklamalarının ardından pek çok kişinin gündemindeki konu olmaya başladı. KPSS 66,67,68,69,70 puanla atanabilir miyim sorusuna yanıt arayan pek çok vatandaş, internet üzerinden detayları sorguluyor. Devlet memuru olabilmek için ÖSYM'nin hazırladığı KPSS sınavına giriş yapan pek çok kişi, almış oldukları KPSS 66,67,68,69,70 puanla nereye gidebilirim sorusuna yanıt arıyor.

25 Ağustos 2023 10:33

2023 Kpss Sonuçları Açıklandı! Ösym Sonuç E-devlet Kpss Sınav Sonuçları Sorgulama

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) Sonuçları Açıklandı. KPSS sonuçları açıklandı. 2023 KPSS sonuçları ÖSYM sonuç ve e-Devlet ekranı üzerinden öğrenilecek.

25 Ağustos 2023 14:28

2023 Kpss Sonuçları Açıklandı! Ösym Sonuç E-devlet Kpss Sınav Sonuçları Sorgulama

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) Sonuçları Açıklandı. KPSS sonuçları açıklandı. 2023 KPSS sonuçları ÖSYM sonuç ve e-Devlet ekranı üzerinden öğrenilecek.

25 Ağustos 2023 14:28

Kpss Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2023? | Ösym Kpss A Grubu Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamada, KPSS A Grubu (Lisans, Alan Bilgisi ve ÖABT) sınav sonuçlarının 25 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacağı duyuruldu. Sonuçların açıklanacağı saat adaylarla paylaşılmadı anca geçtiğimiz sene ve ÖSYM'nin diğer sınavları baz alındığında, KPSS A Grubu sonuçlarının saat 10.00 sıralarında açıklanması bekleniyor. KPSS 2023/2 tercih ve atama takvimi henüz belli olmadı.

25 Ağustos 2023 07:14

Pomem Mülakat Yeri Sorgulama Ekranı! Pomem Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR a) T.C. vatandaşı olmak, b) Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak. ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8'inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80'ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

25 Ağustos 2023 09:30

Kpss Öğretmenlik Hangi Puan Türü? | 2023 Kpss Öğretmenlik Atama Puanları Ve Puan Türü 2023

2023 KPSS öğretmen atama puanları ve puan türü 2023' araştırmaları yapıyor. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

25 Ağustos 2023 10:26

Kpss Sonucu Sorgulama Osym.gov.tr! Kpss Sonuçları 2023 Açıklandı Mı, Saat Kaçta Açıklanacak?

Kamu Personel Seçme Sınavı 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 23 Temmuz'da, Kamu Personel Seçme Sınavı 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) 1.Gün ve 2. Gün 29 - 30 Temmuz'da ve Kamu Personel Seçme Sınavı 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı ise 6 Ağustos'ta uygulandı. 2023 takvimine göre, KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifre değiştirme ve yenileme 2023!

25 Ağustos 2023 09:45

Kpss Öğretmenlik Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Kpss 2023 Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

Adaylar, aldıkları puanlar ve KPSS 2023 tercih kılavuzu rehberliğinde tercihlerini gerçekleştirecekler. 2023-KPSS Lisans, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavlarının sonuçları açıklandı. Adaylar, KPSS 2023 tercih kılavuzunda yer alan çeşitli kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere tercihlerini yapabilecek. ÖSYM tarafından yayınlanacak olan KPSS 2023 tercih kılavuzunun ardından tercih tarihleri paylaşılacak.

25 Ağustos 2023 15:08

Kpss 3.10 Değerlendirme Maddesi Nedir? 3.10. Değerlendirme Maddesi Gereğince Puanınız Hesaplanmamıştır Ne Demek?

ÖSYM tarafından açıklanan KPSS sonuçları sonuçlarını öğrenmek için sisteme giren adaylardan bazıları 'Kılavuzun 3.10 değerlendirme maddesi gereğince KPSS puanlarınız hesaplanmamıştır' şeklinde bir açıklamayla karşılaştılar. 2023 KPSS lisans sınav sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan KPSS sınav sonucunu öğrenen öğrenciler KPSS 3.10 maddesi ile karşı karşıya geldi. 3.10 maddesi sınav değerlendirmelerinin nasıl yapılacağını anlatıyor.

25 Ağustos 2023 10:11

Kpss Sonuçları Açıklandı

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

25 Ağustos 2023 10:18

Öğretmenlik Atama Puanları Kaç 2023? Kpss Öğretmenlik Hangi Puan Türü? Öabt P10, P121 Atama Puan Türü Nedir?

KPSS P10, KPSS P121 nedir?' Sorularının cevabını araştırmaya başladı. KPSS sınavına giren adaylar ÖSYM tarafından KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından Öğretmenlik KPSS puan türünü araştırmaya başladı. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

25 Ağustos 2023 10:14

Kpss P1, P2, P3 Puanla Memur Alan Kurumlar || Kpss P1, P2, P3 Puanı Nedir, Ne Anlama Gelir? Kpss Puan Türleri

KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz. Adaylar KPSS B Grubu Lisans atamaları için 'çift' Yıllarda KPSS lisans sınavına girerek bu puanı almak zorundadırlar. 'Tek' yıllarda yapılan KPSS lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamamaktadır.

25 Ağustos 2023 10:22

Kpss Lisans Taban Puanları 2023 || Kpss 70,75,80,85 Puanla Nereye Atanır, Memur Olunur Mu? İşte 2023 Kpss Lisans Atama Puanları Ösym Tablosu...

KPSS 70,75,80,85 puanla nereye girilir sorusu, Temmuz ve Ağustos ayında düzenlenen KPSS Lisans oturumları sonuçlarıyla adayların gündeminde yer alıyor. KPSS Lisans atama puanları kadro ve şehirlere göre değişebiliyor. KPSS P1, P2 ve P3 puan türleri bulunmaktadır ve atamalar da buna göre yapılmaktadır.

25 Ağustos 2023 10:33

Bir Sonraki Kpss Ne Zaman? Kpss Sınavı O Tarihte Yapılacakmış!

KPSS 2023 sınav sonuçları bugün açıklandı! KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler bir sonraki KPSS sınavına döndü! 2023 Güncel KPSS Birincisi! Bir sonraki KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavı 2025 yılında yapılacak. KPSS sınavları 2 yılda bir yapılmaktadır.

25 Ağustos 2023 12:18

Kpss P1 Puan Türü Nedir? Öğretmenlik İçin Hangi Kpss Puan Türü Gerekiyor?

Son olarak 6 Ağustos tarihinde düzenlenen ÖABT sınavıyla KPSS sınavları sona ermişti. Nihayet, ÖSYM KPSS lisans sınav sonuçlarını açıkladı. **KPSS P1 sınavı, 120 sorudan oluşmaktadır. **KPSS P1 sınavının süresi 130 dakikadır. **KPSS P1 sınavına giren adaylar, tercihlerini yaparken KPSS P1 puan türünü kullanmaktadır. **KPSS P1 sınavı, her yıl ÖSYM tarafından iki kez yapılmaktadır.

25 Ağustos 2023 10:22

Polislik İçin Kpss Puanı Kaç Olmalı? Polislik Kpss Atama Puanı 2023

Polis alımı için KPSS'den kaç puan gerekli, sorusu merak ediliyor. 2023 KPSS Lisans sonuçları ÖSYM takvimin göre bugün (25 Ağustos 2023) erişime açılacak. Polislik puan türü ve puanları KPSS sonuçlarını bekleyen adaylar tarafından merak edildi.

25 Ağustos 2023 09:44

Kpss 60, 65, 70, 75, 80 Puan İle Nereye Girebilirim? Kpss Kaç Puanla Nereye Gidilir, Atanabilir Miyim?

KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 puanla nereye girilir sorusu KPSS sonuçları ile birlikte gündemdeki yerini aldı. Sözleşmelide sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlenmiş durumda. Bununla birlikte 70 puana ulaşan adaylar EGM, PA, CTE gibi müdürlüklerde de tercih yapabilir.

25 Ağustos 2023 10:45

Kpss Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) sonuçlar belirlendi. Öte yandan 2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.

25 Ağustos 2023 10:08

Kpss Sonuçları Açıklandı Mı? 2023 Kpss Lisans Sonuçları Bugün Açıklanıyor.. İşte, Saat Detayı

KPSS sonuçları bugün yüz binlerce adayın erişimine açılacak. P1,P2,P3 başta olmak üzere pek çok kategoride açıklanacak olan KPSS sonuçları, ÖSYM'nin AİS ekranı aracılığıyla erişime açılacak. KPSS sonuçları için ÖSYM tarafından beklenen açıklama geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılacak olan açıklamaya göre KPSS sonuçları, 25 Ağustos Cuma günü adayların erişimine açılacak.

25 Ağustos 2023 08:35

Kpss P2 Puanı Nedir? Kpss P2 Puan Türü İle Alım Yapan Kurumlar

Hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanmaktadır. Yani en az 4 yıllık fakülte mezunlarının girebileceği KPSS Lisans sınavına giren adayların KPSS P2 puanı hesaplanır.

25 Ağustos 2023 10:54

Kpss Öğretmenlik Sınav Sonuçları Açıklandı

ÖSYM tarafından 23 Temmuz'da düzenlenen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı.

25 Ağustos 2023 10:09

Kpss Sonuçları Açıklandı

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları belli oldu. ÖSYM tarafından 23 Temmuz'da düzenlenen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları www.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

25 Ağustos 2023 10:07

Kpss Lisans Puanı Kaç Yıl Geçerlidir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumlarının geride kalması ile sonuçlar beklenmeye başlamıştı. KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklandı. KPSS tercihlerinin başlayacağı tarih tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından netlik kazanacak.

25 Ağustos 2023 11:32

Kpss Tercihleri Ne Zaman Başlayacak? Kpss Lisans Tercih Kılavuzu Hangi Tarihte Yayınlanacak? Gözler Ösym'de!

ÖSYM, değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla KPSS sonuçlarını 25 Ağustos itibarıyla erişime açtı. KPSS 2023 sonuçlarının açıklanmasıyla tercih takvimi de adayların gündemine geldi. KPSS tercih kılavuzu da yayımlanmadı.

25 Ağustos 2023 14:49

Kpss Puan Türleri P1 P2, P3 Nedir, Branşları Ve Alım Yapan Kurumlar Devamını Oku Bunu Da Oku

ÖSYM'nin düzenlediği KPSS A Grubu Genel Kültür-Genel Yetenek, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarında sonuçlar erişime açıldı. 2023 KPSS Lisans sınavında sonuçların açıklanmasının ardından tercih kılavuzu için de heyecanlı bekleyiş başladı. KPSS, doğrudan atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir eleme sınavıdır. A Grubu Kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların, bu kurum ve kuruluşların ilanlarında belirtmiş oldukları koşulları taşımaları gerekmektedir.

25 Ağustos 2023 11:33

Kpss A Grubu Ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM açıklamasında, 3 sorunun cevabının değiştirilmesine karar verildiği ve Türk Dili ve Edebiyatı Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7 numaralı sorunun iptal edildiği belirtildi. Adaylar, KPSS sonuçlarına ÖSYM'nin sitesinden ulaşabilecek.

25 Ağustos 2023 10:40

Kpss'de 60-70 Puan Arası Alım Yapan Kurumlar Hangileri? Kpss 65-66-67-68-69 Puanla Nereye Girebilirim?

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarını öğrenen pek çok aday "KPSS 65-66-67-68-69 puanla nereye girebilirim?" araştırması yapıyor. KPSS'den 65-66-67-68-69 puan alanlar, hangi kurumlara tercih yapabileceğini araştırmaya başladı. Uzun bir maratonun ardından gözler, KPSS tercihlerine çevrildi.

25 Ağustos 2023 10:24

Kpss Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? 2023 Kpss Lisans Sonuçlarına Göre Tercih Tarihi

KPSS lisans sonuçlarının açıklanması ile KPSS tercih tarihleri merak kazandı. KPSS tercih süreci yaklaşıyor. 2023 KPSS sonuçları açıklandı. KPSS tercih tarihleri duyurulduğunda haberimizde yer vereceğiz. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

25 Ağustos 2023 11:03

Kpss Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak? 2023 Kpss Sonuç Sorgulama Ekranı!

Bugün yüz binlerce adayın KPSS sonuçları ÖSYM tarafından erişime açılacak. ÖSYM takvimine göre KPSS sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobiluygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak veadayların adreslerine gönderilmeyecektir.

25 Ağustos 2023 09:55

Kpss Lisans Düşük Puanla Nereye Girilir 2023? Kpss 50-55-60-65-70-80 Puanla Atama Olur Mu? Lisans Taban-tavan Puan Türleri Ve Meslekler

KPSS sonuçları için beklenen gün geldi, çattı. KPSS Lisans atama taban tavan puan türleri ve meslekler 2023! KPSS puanları, adayların devlet kurumlarına atanma sürecinde kritik bir rol oynar. Engelli ve eski hükümlülerde puan barajı bulunmamaktadır.) kimlik numaraları ile İŞKUR İl ve Şube Müdürlüklerine şahsen başvurarak veya Kurum web sayfasından www.iskur.gov.tr üye olmak suretiyle kayıt yaptırarak duyuruda belirtilen süre içersinde başvuracaklardır.

25 Ağustos 2023 08:55

2023 Düşük Kpss Puanı İle (50-55-60- 65 -70) Memur Personel Alımı Var Mı? Düşük Kpss Puanı İle Nereye Yerleşebilirim?

KPSS taban puanları bölümlere ve şehirlere göre farklılık gösteriyor. KPSS sonuçları sonrasında gözler KPSS taban puanlarına çevrildi. 2022 KPSS taban puanları ve bazı bölümler 2023 KPSS taban puanları bulunuyor.

25 Ağustos 2023 12:06

Hemşire Olmak İçin Kpss'den Kaç Puan Almak Gerekli? Ösym Hemşirelik Atama Puanları 2023

Hemşire atama puanları KPSS sonuçlarının açıklanması ile gündeme geldi. ÖSYM KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hemşire puanları araştırılıyor. KPSS sınav sonuçları bugün belli oluyor. Bu yıl KPSS hemşirelik taban puanları henüz açıklanmadı. Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti.

25 Ağustos 2023 10:10

Kpss A Grubu 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 Puanla Nereye, Hangi Kurumlara Girilir? Devamını Oku Bunu Da Oku

ÖSYM'nin düzenlediği KPSS A Grubu sınavında sonuçlar belli oldu. KPSS 2023/2 tercih ve atama takvimi henüz belli olmadı.

25 Ağustos 2023 10:11

Kpss Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruda, geçtiğimiz günlerde uygulanan 2023- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri), 2023-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandı. 2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.

25 Ağustos 2023 10:37

Kpss Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre 2023-KPSS sonuçları açıklandı. Adaylar, KPSS sonuçlarına ÖSYM'nin sitesinden ulaşabilecek.

25 Ağustos 2023 10:25

Ösym Duyurdu! Kpss Sonuçları Açıklandı

KPSS sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrilmişti. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda sonuçların açıklandığı bildirildi.

25 Ağustos 2023 10:10

Kpss Birincisi Kim Oldu? 2023 Güncel Kpss Birincisi!

2023 KPSS sonuçları bugün açıklandı! Bu yılki KPSS sonuçları ise 25 Ağustos Cuma günü yani bugün açıklandı. Her 2 yılda bir yapılan KPSS sınavı bu yılda yapıldı ve sonuçları bugün açıklandı. Normal olarak gözler KPSS birincisi kim? diye etrafa bakmaya başladı. 2023 Yılı KPSS BİRİNCİSİ AÇIKLANDI MI? 2023 yılı KPSS birincisi kim sorusu yoğun bir şekilde sorulmakta.

25 Ağustos 2023 11:38

Kpss Sonuçları Bugün Açıklanıyor! İşte 2023 Kpss Sonuçları Sorgulama Ekranı

A grubu KPSS lisans sınav sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr sitesi üzerinden yapılacak.

25 Ağustos 2023 09:13

Kpss 70 Puanla Nereye Atanılır?

KPSS lisans sonuçlarının duyurulması ile birlikte adaylar sınavdan kaç puan aldıklarını öğrendiler. İşte KPSS P1 puanıyla alım yapan kurumlar. KPSS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı.

25 Ağustos 2023 11:10

Kpss Sonuçları Açıklandı! 2023 Kpss Lisans Eğitim, Genel Kültür, Alan Bilgisi, Öabt Sınav Sonuçları Sonuc.osym.gov.tr Ekranı…

KPSS sonuçları açıklandı.

25 Ağustos 2023 10:10

Kpss Sonuçları Açıklandı! İşte Kpss Sonuçları Sorgulama Ekranı

KPSS sonuçları açıklandı!

25 Ağustos 2023 10:07

Son Dakika... Kpss Sonuçları Açıklandı!

Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 23 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilgileri), 29-30 Temmuz 2023'te yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ile 6 Ağustos 2023'te yapılan 2023-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını açıkladı.

25 Ağustos 2023 10:09

Kpss Öğretmenlik Puan Türü: Kpss Öğretmenlik Hangi Puan Türüyle Atama Yapılıyor? Öğretmenlik İçin Kpss'de Hangi Puan Türü Gerekiyor?

KPSS öğretmenlik ataması puan türü, KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından pek çok kişi tarafından araştırılıyor. KPS SP10 ise Genel Yetenek Testinin %30, Genel Kültür Testinin %30 ve Eğitim Bilimleri Testinin %40 ağırlığı kullanılarak ağırlıklı standart puan olarak hesaplanmaktadır.

25 Ağustos 2023 12:51

Kpss 60,61,62,63,64,65 Puan İle Nereye Gidilir?

KPSS lisans sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin duyuru sayfası üzerinden sonuçlarını sorgulayan adaylar, "KPSS önlisans 60,61,62,63,64,65 puanla nereye girebilirim?" sorusuna yanıt arıyor. KPSS alımları ise puan türlerine göre gerçekleştiriliyor. Örneğin; KPSS P1 puan türü, bakanlıkların mühendislik kadrolarına alım yapan puan türüdür.

25 Ağustos 2023 10:39

Kpss P94 Nedir Ve Kpss P94 Puanı İle Nereye Atama Olur?

'KPSS P94 nedir ve KPSS P94 puanı ile nereye atama olur?' soruları bugün açıklanan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınav sonuçlarının ardından araştırılıyor. KPSS P94 puan türü sadece ortaöğretim sonuçlarında yer alır. Ortaöğretim mezunları KPSS'ye girerler. KPSS'ye katılan ortaöğretim mezunu adayları için bu puan iki yıl geçerlidir. Adaylar bu puanlar arasında KPSS P94 puan türüyle atama yapılacak olan yerlere başvuru yapabilirler.

25 Ağustos 2023 10:53

İletişim Formu

captcha

Kişisel verilerinizi işlemekte ve kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin bilgilere aydınlatma metnini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Değerlendirme için doğrulama kodunu girin.

captcha