Topluluk, yılsonuna kadar 7 ilde 7 üniversiteyle iş birliği yaparak 8 teknoloji merkezi açacak. Proje kapsamında üç yılın sonunda 2'si yurt dışında, yurt içinde 34 il olmak üzere 30 bin gence ulaşmayı hedefliyor. Tüm şirketlerinde kendi bulundukları enstitülerde ilk üçte olmasını istediklerinin altını çizen Alper, "Sadece teknoloji getiren değil, patentleri Türkiye'den olan teknolojileri yurt dışına götürmek istiyoruz" diye konuştu. Günümüzde herkesin enflasyondan bahsettiğini, ancak aslında en önemli sorunun beyin göçü olduğuna dikkati çeken Cenk Alper, TÜİK verilerine göre de 2023'te 15-34 yaş arasındaki 329 binden fazla gencin yurt dışına göç ettiğini söyledi. Ceplerinde tek yönlü değil, çift yönlü biletler olsun ki gitsin geri dönsünler ve bu topraklara hizmet etsinler istiyoruz" Alper, 2024'te 7 ilde, 7 üniversiteyle işbirliği yaparak 8 teknoloji ve etki merkezi açacaklarını belirterek, "Şimdiden 6 in 500 kişiye ulaştık. İYTE ile başlattığımız bu yolculuğu, ülkemizin dört bir yanındaki üniversitelerimizle Türkiye'ye yayacağız. Bu yıl içerisinde 8 merkezimiz hayata geçmiş olacak. 3 yıllık proje dönemi sonunda ise yurt içinde 34 ilde ve 35 üniversitede, yurt dışında ise en az 2 merkezde ve 2 üniversitede olmayı, projenin sonunda en az 30 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.
Kaynak: Dünya
02 Ekim 2024 00:00
Alıntıdır : Haber Kaynağı İçin Tıklayınız
Bu habere çok benzer konularda diğer kaynaklardaki haberlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Sabancı Gençlik Seferberliği Kapsamında İzmir'de İlk Teknoloji Merkezi Açıldı
Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, holdingin teknolojik gücünü ve yenilik ağını gençler için seferber edeceklerini belirterek, "Bu yıl içerisinde 8 merkezimiz hayata geçmiş olacak. 3 yıllık proje dönemi sonunda ise yurt içinde 34 ilde ve 35 üniversitede, yurt dışında ise en az 2 merkezde ve 2 üniversitede olmayı, projenin sonunda en az 30 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz." dedi. Sabancı Topluluğu, gençlere yenilik ve teknolojiye erişim konusunda fırsat eşitliği sağlayarak "beyin göçünü beyin gücüne" dönüştürmeyi amaçlayan Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında ilk Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezi, İzmir'de düzenlenen törenle açıldı. Sabancı Topluluğu şirketlerinden Enerjisa Üretim tarafından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) bünyesinde hayata geçirilen Enerjisa Üretim Teknoloji ve Etki Merkezi, Uzaktan İzleme Odası ve BloombergNEF Merkezi olmak üzere iki farklı projeyi içeriyor. Cenk Alper, Filiz Karagöl, Prof. Dr. Yusuf Baran ve İhsan Erbil Bayçöl Söz konusu merkezler ayrıca öğrencilere, akademik bilgilerini teknoloji odaklı saha çalışmalarıyla geliştirme fırsatı sunacak. Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, Enerjisa Üretim CEO'su İhsan Erbil Bayçöl ve İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ile akademisyen ve öğrencilerin katıldığı törenle kapılarını açan Enerjisa Üretim Teknoloji ve Etki Merkezi'nden, İYTE bünyesinde öğrenim gören yaklaşık 2 bin yüksek lisans ve doktora öğrencisinin yanı sıra İzmir ve çevre illerdeki tüm üniversite öğrencileri, araştırmacılar ve girişimciler faydalanabilecek. Sabancı Topluluğu'nun mayısta başlattığı ve beyin göçünü beyin gücüne dönüştürmeyi amaçlayan Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında 18-34 yaş aralığında yaklaşık 6 bin 500 genç projeye başvurdu. Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında, yıl sonuna kadar İzmir'in yanı sıra Eskişehir, Aksaray, Adana, Ankara, Kocaeli ve Trabzon'da, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), Aksaray Üniversitesi (ASÜ), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Bilkent Üniversitesi, TOBB ETÜ ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) iş birliğiyle toplam 8 Teknoloji ve Etki Merkezi açılması planlanıyor. Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, törende yaptığı konuşmada, Sabancı Gençlik Seferberliği'nin ülkenin beyin gücünü Türkiye'de tutmayı ve gençlere teknolojiye erişim konusunda fırsat eşitliği sağlamayı amaçladığını belirtti. Sabancı Gençlik Seferberliği, eğer sadece bir kelime ile özdeşleşecekse bu da 'umut' olacak.
01 Ekim 2024 14:47
Sabancı'dan Gençlik Hamlesi... Genç Yetenekleri Yurt İçinde Tutacak
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Enerjisa Üretim Teknoloji ve Etki Merkezi ile Uzaktan İzleme Odası ve BloombergNEF Merkezini hizmete açan Sabancı, üç yıl içerisinde 30 bin genç beyne ulaşmayı hedefliyor ÖMER TEMÜR - Teknoloji ve dijital bir dünya yolunda yetenek savaşları yaşanıyor. Alper "Geleceğin sorunu gençleri ihraç etmemiz. Çünkü dünyada yetenek savaşları var. Bizler, sürdürülebilir dünya inşa etmek ve Türkiye ile dünyayı entegre etmek için yetenek savaşlarını kazanmak zorundayız. Geçen yıl 329 bin gencimizi yurt dışına ihraç etmişiz. Biz onları ihraç etmek istemiyoruz, biz onların ürettiği ürün ve hizmetleri yurt dışına ihraç etmek istiyoruz. Ceplerinde tek yönlü değil, çift yönlü biletler olsun ki gitsin geri dönsünler ve bu topraklara hizmet etsinler istiyoruz. Gençlik seferberliği de böyle öncü bir girişimdir. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde açtığımız, Enerjisa Üretim Teknoloji ve Etki Merkeziyle, gençlerin yeni fikirler geliştireceği bir ortam oluşturuyoruz. Öğrenciler burada doktora, master tezlerini bu merkezde rüzgârgülünün anlık verilerine bakarak hazırlayabilecekler. Adım adım bu merkezimizi daha da büyüteceğiz ve çok büyük etki oluşturacağız" dedi. Alper, 2024 yılında 7 ilde, 7 üniversiteyle iş birliği yaparak, 8 teknoloji ve etki merkezi açacaklarını belirterek "Şimdiden 6 in 500 kişiye ulaştık. Bu üç yıllık bir proje. Üç yılın sonunda 30 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
02 Ekim 2024 03:45